ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 1

Η ακόλουθη μελέτη και εφαρμογή βασίζεται σε κτίριο πέντε ορόφων που χωροθετείται στην πόλη του Βόλου του νομού Μαγνησίας, στη διασταύρωση των οδών Κ.Καρτάλη και Τ.Οικονομάκη, καταλαμβάνοντας έκταση περίπου 265 τ.μ. [εικόνα 1, 2, 3, 4]. Η επιλογή του συγκεκριμένου κτιρίου είναι τυχαία, όσον αφορά την τοποθεσία, και έγινε με μόνο γνώμονα τη στήριξη της μελέτης σε μία υπάρχουσα κατασκευή σε πυκνοδομημένο αστικό περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική και η δομή του κτιρίου, όπως και του γύρου περιβάλλοντος, δε βασίζονται αποκλειστικά στην πραγματικότητα, καθώς γίνονται ορισμένες παραδοχές σε κάποιες περιπτώσεις. Στο ισόγειο του κτιρίου, πέρα από τον κοινόχρηστο χώρο του κλιμακοστασίου, υπάρχουν τέσσερις χώροι που λειτουργούν ως καταστήματα-γραφεία, μέσης έκτασης 70 τ.μ. περίπου. Κάθε όροφος του κτιρίου περιλαμβάνει δύο διαμερίσματα, έκτασης περίπου 110 τ.μ. το καθένα. Έτσι, έχουμε συνολικά 10 διαμερίσματα, καθένα από τα οποία έχει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, καθιστικό και κουζίνα. Το άθροισμα των εμβαδών των εσωτερικών χώρων της κατασκευής καταλαμβάνει έκταση 1.380 τ.μ. περίπου, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ο κοινόχρηστος και μη θερμαινόμενος χώρος του κλιμακοστασίου. Υποθέτουμε, επίσης ότι, τόσο το κτίριο μελέτης, όσο και τα γύρω κτίρια, εκμεταλλεύονται πλήρως το μέγιστο επιτρεπτό ύψος δόμησης της συγκεκριμένης περιοχής που είναι τα 22 μέτρα. Τέλος, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο είναι κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1970, με σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, χωρίς μόνωση, η εξωτερική τοιχοποιία αποτελείται από διπλό τούβλο, ενώ τα ανοίγματα έχουν μεταλλικά κουφώματα και μονούς υαλοπίνακες.

[εικόνα 1] Τρισδιάστατη αναπαράσταση του κτιρίου μελέτης


[εικόνα 2] Τρισδιάστατη αναπαράσταση του κτιρίου μελέτης

[εικόνα 3] Άποψη του κτιρίου μελέτης, με τους ηλιακούς φωτοβολταϊκούς συλλέκτες να διακρίνονται στις όψεις και το δώμα του

[εικόνα 4] Πληροφορίες σχετικα με το κτίριο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου